בריאות ב 60 שניות – נוגדי חמצון

נוגדי חמצון

 

נוגדי חמצון או בשמם השני אנטי אוקסידנטים, חומרים העוזרים לגוף לנטרל רדיקלים חופשיים (אוקסידנטים) אותם הגוף מפתח עקב חשיפה לזיהום אויר, ג’אנק פוד וסוכרים, עישון, סטרס ועוד…

ככל שכמויות הרדיקלים החופשיים מצטברים בגוף הם יכולים לגרום לנזקים גופניים כמו הזדקנות מואצת, היחלשות מערכת החיסון והאיברים בגוף, ובמקרים קשים אף יכולים להוביל להתפתחות מחלות קשות כמו סרטן, אלצהיימר ודמנציה, סוכרת, בעיות ראייה ומחלות לב וכלי דם.

תפקיד נוגדי החמצון הוא להילחם באותם רדיקלים חופשיים כדי למנוע את הנזקים שהם עלולים ליצור וכך יש איזון מתקן.

השאיפה היא להרבות בנוגדי חמצון מדי יום ע”י הכנסת מקורות תזונתיים של:

  • פירות הדר העשירים בנוגדי חמצון ביופלבנואידים שהם גם מחזקים את מערכת החיסון ונוגדי אלרגיה.

  • תה ירוק העשיר בנוגד חמצון EGCG שהוא גם אנטי דלקתי ואנטי סרטני.

  • פירות וירקות כתומים העשירים בנוגד חמצון בטא קרוטן שהוא גם מחזק את הראייה והפעילות הקוגנטיבית.

  • פירות וירקות אדומים העשירים בנוגד חמצון ליקופן שהוא גם מגן על העור מפני נזקי השמש.

  • ירקות ועלים ירוקים העשירים בנוגד חמצון לוטאין שהוא גם מחזק את רשתית העין וכך מונע מחלות עיניים ועיוורון.

  • פירות יער העשירים בנוגדי חמצון אנתוציאנינים שהם גם מחזקים את מערכת העצבים ומונעים טרשת עורקים.

  • יין אדום וקקאו העשירים בנוגדי חמצון פוליפנולים שהם גם עוזרים לאזן רמות סוכר ולחץ דם.

  • מזונות עשירים בויטמין סי (עליו יש קטע שלם המוקדש רק לו בבלוג).

 

כל המקורות לנוגדי חמצון לא רק מנקים את גופינו מהרעלים אותם אנו צוברים, אלא גם מעשירים אותנו בערך מוסף של ויטמינים, מינרלים ומניעת מחלות רבות בגוף.

בעידן זה שכולם רוצים להישאר צעירים ויפים לאורך השנים, כדאי להצטייד בנוגדי חמצון מדי יום ולהנות מגוף יפה מבפנים ומבחוץ.

דבר הכותבת: שמי אלינור לגזיאל ואני נטורופתית מוסמכת*, בוגרת מכללת רידמן. אני מנחה בתזונה צמחונית/טבעונית, מטפלת במחלות בדרכי העיכול, הרזיה ואכילה רגשית.

* N.D הסמכה לטיפול בנטורופתיה (Naturopath Diploma)

שתף/י עם חברים

כתיבת תגובה