ויטמין סי
“קיווי עסיסי עם ויטמין סי” – כך סיפרה לנו הפרסומת של מועצת הפירות בשנת 91. שנה בה עוד היו מקדמים פרסומים לאכילת פירות בטלוויזיה, והיו מדרבנים אותנו לאכול, ולא סתם עשו כך, כי את החשיבות של ויטמין סי גילו כבר במאה ה-15 כשהתפרצה מחלת הצפדינה אצל ספנים רבים וגרמה למותם עקב מחסור של ויטמין סי.
הנה כמה עובדות מעניינות על ויטמין סי:
- יש לו חלק חיוני בתפקוד מערכת החיסון בגוף האדם.
- הוא נוגד חמצון המגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים (הגורמים להזדקנות מואצת, הרס של תאים, מחלות כרוניות ועוד).
- בעל פעילות אנטי היסטמינית (אנטי אלרגית) ואנטי דלקתית בגוף.
- עוזר בייצור הקולגן של הגוף (הבונה את העור והסחוסים).
- משפר ספיגת ברזל בגוף.
- מסייע בסינתזת נוירוטרנסמיטר דופמין (זה שגורם לנו למצב רוח מרומם)
- מחקרים רבים מראים את חשיבותו במניעה של סוגי סרטן שונים.